Så jobbar vi på Caladrius

 
 

PÅ CALADRIUS TAR VI DIN REHABILITERING OCH TRÄNING PÅ MYCKET STORT ALLVAR.

Vi möter varje dag människor som har ont. Människor, som i vården fått höra att det inte går att göra något åt deras smärta.

Problemet är att det inte stämmer.

Vi vet att alla människor kan må bättre än de gör i dag och att smärtan i de allra flesta fall kan minskas avsevärt.

Vi vet att också att huvudet är lika viktigt som kroppen för att du ska må bra och jobbar därför alltid med ett helhetsperspektiv på hälsa. Tillsammans med dig lägger vi grunden för bra vanor och hittar en väg där rehab, träning, kost, återhämtning och stresshantering får den plats det behöver i just ditt liv, för att du ska må så bra som möjligt.

 

"Jag vill bli uppringD för mer information om Caladrius smärtlindring och rehab"

 

SÅ GÅR DET TILL

Vårt mål är att aldrig mer ska behöva ha med oss att göra. Vi gör därför ett 15 veckor långt rehabiliteringsprogram där du träffar oss en gång i veckan i början för att sedan glesa ut besöken. Under den här perioden lär vi dig allt du behöver veta om dina problem och ger dig verktygen du behöver för att kunna kontrollera din egen situation och leva ett så smärtfritt liv som möjligt.

Så här fungerar det:

Steg ett: Konsultation.

Allting börjar med en konsultation, över telefon eller genom ett besök hos oss. Under konsultationen går vi tillsammans igenom din bakgrund och du får berätta om hur din kropp och ditt liv fungerar just nu. Under konsultationen kan du också ställa alla tänkbara frågor, då det är viktigt för oss att reda ut alla frågetecken. Utifrån samtalet sätter vi sedan en målbild och en framtidsprognos för din rehabilitering.

Steg två: Referensmätning.

Vid första besöket efter konsultationen får du fyra formulär som används för att göra en referensmätning. Underlaget använder vi sedan för att efter fem respektive tio veckor stämma av din utveckling och på så vis få en tydlig överblick över dina framsteg. Vid detta besöket kommer du också påbörja ditt målbildsarbete där vi tillsammans sätter specifika, mätbara, accepterade, realistiska och tidsbestämda mål (S.M.A.R.T.). 

Steg tre: Rehabilitering.

Vid misstanke om skada inleder vi alltid med att göra en fysioterapeutisk undersökning, som ligger till grund för din rehabiliteringsplan. Misstänker vi ingen skada inleds rehabiliteringen direkt. För de allra flesta har de första sex veckorna fokus på smärtlindring, avslappning och stresskontroll. Under den här perioden händer det också mycket i huvudet, i takt med att kunskapen du får från oss reder ut många frågetecken kring din smärta. De fyra sista veckorna i rehabiliteringen fokuserar vi mer på träningsupplägg, att skapa mer aktivitet vardagen och att du är trygg med de verktyg du fått.

Steg fyra: Avslut.

Rehabiliteringen avslutas med att du fyller i de fyra formulären för tredje gången. Nu ser du med största sannolikhet stora framsteg. Du har dessutom fått ny kunskap och nya verktyg för att hantera din smärta – och behöver inte längre vår hjälp. Härifrån är det du som äger situationen.


Kundreferenser

Träffa underbara Malin Björk! Malin kom till oss med en mycket svår rygg. Hör hennes berättelse tillbaka, tillsammans med Caladrius, till ett bättre liv med mindre smärta.

En av våra hårdast kämpande och äldsta stamkunder, Elisabeth Hemvik, berättar om hur hennes rygg blivit nästan helt bra trots omfattande skador och problem. 

Här får ni träffa ytterligare en rygg som var utdömd att göra ont men som faktiskt gick att ordna till! Träffa Elina som rest till oss ända från Härjedalen för att försöka jobba ner smärtan. Titta på filmen och se hur det har gått för henne!


Prislista professionell rehab:

PRISER OCH BETALNING

Ett rehabiliteringsprogram inkluderar tio besök på Caladrius och kostar 10 600 kronor och ett rehabiliteringsprogram på fem besök kostar 5300 kronor.

Avgiften kan betalas med kort på plats, eller delbetalas på 6 eller 12 månader.

Priserna vid delbetalning på rehabiliteringsprogram över 10 besök är:

12 månader:

Månadskostnad: 883 kr
Nominell ränta: 0,00 %
Effektivränta: 11,88 %
Uppläggningsavgift: 295 kr
Aviavgift: 29 kr

6 Månader

Månadskostnad: 1767 kr
Nominell ränta: 0,00 %
Effektivränta: 14,55 %
Uppläggningsavgift: 245 kr
Aviavgift: 29 kr

Delbetalning sker genom Human Finans, läs mer här: https://www.humanfinans.se/caladrius.html

 

 
 

"Jag vill bli kontaktad av Caladrius för mer information om era tjänster"