Sex vid smärta och stressbesvär.

Vad händer när stressen och smärtan driver bort det som verkligen i viktigt i livet? Vad händer när stressen och smärtan får dig att må dåligt ända in i själen för det som drivits bort är något du inte riktigt vågar eller vet hur du skall prata om?
Vad händer när en av två personer i en relation fått begränsningar av sin stress och smärta som inte heller är så lätt att prata om?

Veckans avsnitt av Podden om Ont som kommer på tisdag kväll kommer handla om Sex vid smärta och stressbesvär.

För många är det väldigt ovant att prata om sitt sexliv. Och faktiskt ännu mer ovant att prata om sitt sexliv med den som faktiskt är med på andra sidan så att säga.
Hanna Byström, sexolog och sakkunnig i Sveriges Radios podcast ”Ligga med P3” är med mig och Sofia Örnefors från Caladrius som gäst i detta programmet som handlar om kommunikation i många avseenden.

Lust finns inte alltid i oss som något kemiskt hormon som aldrig tar slut. Det måste underhållas för många. Och ju ondare du har och ju mer stressad du är ju större sannolikhet är det att lusten inte är som den var förr. Finns det då en anhörig partner vid din sida som inte har besvär med smärta eller stress hamnar du kanske i en situation som är komplicerad. Och eftersom det är så ovant och svårt att prata om med varandra kan det snabbt bli en svårlöst situation.

I podden pratar vi mycket om behov och lust. Vi utmanar föreställningar och inställningar, vi pratar om kommunikation och känslor och vi pratar om praktiska lösningar och diskussioner.
Hanna berättar bland annat om ”sensualiseringsträning” som ett verktyg att både själv och tillsammans med en partner jobba för att komma tillbaka till lusten om önskan finns.

0 (1).jpeg

“Sex vid smärta och stressbesvär.”

Hanna Byström, sexolog och sakkunnig i Sveriges Radios podcast ”Ligga med P3” är med som gäst i avsnittet om “Sex vid smärta och stressbesvär”

Foto: Kapat från LinkedIN

Behöver du hjälp med familjepusslet? Har stressen eller smärtan börjat äta sig in i livet? Fungerar inte återhämtningen som den borde? - Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att boka en konsultation.

Namn *
Namn
Tid för uppringning *

 
 
 
 
Björn Rhodin