Idealet att må BRA – kan vi inte försöka lägga krutet på det istället?

Hur du ser och uppfattar din kropp är ingen enkel sak. Det är otroligt många faktorer som påverkar dina kroppsideal. Allt ifrån kompisars åsikter (som även dom grundar sig i många olika faktorer) till allt det vi blir matade med genom social och ordinär media. Så är det. Och så kommer det fortsätta vara.
Men om det idealet är en produkt av taskig attityd och dålig människosyn? Och du ändå blir matade med det? Skall du bara ta emot eller kan du själv göra något åt det fastän det är svårt?

Dom allra flesta tjejerna jag träffar i min arbetsdag är så kallade “high performers”. Jag skall inte säga att det är alla men det är bra jävla nära.


Ingenting duger.
Ingenting är tillräckligt.
”-Jag duger inte som jag är.”
”-Jag duger inte som jag är för hon där borta är bättre.”

Ideal är en av orsakerna till att inget duger. För om idealet är ouppnåeligt för att det helt enkelt inte är äkta genom grafisk manipulation eller att till exempel kroppsidealet är teoretiskt och genetiskt omöjligt för dom flesta så är det mycket riktigt svårt att svara upp till.
En annan av orsakerna till att ingenting duger är en dålig självvalidering. Du är helt enkelt jävligt taskig mot dig själv av olika orsaker. Kanske har du tidigare i livet blivit matad att du inte gör tillräckligt. Kanske är du i grunden en orolig person som är väldigt mycket uppe i känslorna och därmed blir också dina ”tänk om”-tankar verklighet för hjärnan. Och kanske är du just en person som väljer att gasa tills det rasar eftersom det är det enda du kan och det har fungerat hittills.

Dom allra flesta jag träffar mår inte bra utav detta. Det är väldigt tufft att aldrig duga till. Att hela tiden ha den där taggen in i själen av att aldrig räcka.

Jag skall hjälpa dig genom att ställa allt på sin spets med en enda fråga.

Du sliter som ett djur på jobbet fastän du har lite ont i huvudet som framåt 15-15:30 blir ännu lite ondare. Och säg att du har en lista i huvudet du alltid vill bocka av innan dagen är slut för dig. Efter jobbet är det då: städa upp efter ”livet” hemma på eftermiddagen, sätta på två maskiner tvätt, hjälpa två barn med läxor, laga i stort sett två olika middagar eftersom barnen inte riktigt diggar det du och partnern har bestämt, köra barnen till i alla fall en träning innan ni skall göra kvällen med tvättning, tandborstning och allt det där.

Det fattas som du förstår inte orsaker till att du är helt slut när barnen gått och lagt sig. Och då finns det naturligtvis ingen ork kvar till relationen med partnern eller en sväng till gymmet som du känner att du borde, utan allt handlar om att återhämta sig inför morgondagen som kommer se likadan ut.
Hela veckan är en enda heltidstjänst i väntan på helgen. Som dessutom är uppbokat med besök för det har du inte hunnit med under veckan som gått.

Partnern, som också är en del i familjen där är inte alls någon dålig människa. Hen finns där. Märkligt nog så är det sällan jag stöter på par där till exempel mannen sitter i soffan och kollar på fotboll när kvinnan dammsuger framför tvn. Men en high performer gasar så otroligt hårt att i många fall hinner partnern knappt reagera innan köket är kliniskt rent. En high performer kan mycket väl råka städa ett helt hem i ren reflex. Det bara hände. Kvar står partnern och fick aldrig en chans att dra sitt strå till stacken. Det kan också vara värt en tanke.

Men om din kompis hade gjort allt som du gör? Sliter som du gör. Försöker se till att alla mår bra runt omkring sig. Kämpar som en galärslav.
Hade det varit tillräckligt för att vara bra och duktig?

Exakt…så varför skulle livet vara så in i helvete orättvist att det inte räcker för dig?

Den här typen av fråga är hård men den är också helt nödvändig. När man har fastnat i samma hjulspår behövs ofta något stort för att bryta mönstret.

Det är otroligt vackert att se och höra när detta börjar hända hos individen. Olika KBT/ACT-övningar, mycket samtal, mycket prat om värdefulla och viktiga grejer och närvaro. Där brukar jag landa när vi skall hjälpa någon ur det mörka kaninhålet själen ramlat ner i.

För du behöver verkligen fokusera på idealet “Att bara må bra”. I alla delar av livet. Både fysiskt och mentalt.

Kan du hålla den riktningen på kompassen har du skapat en WIN-WIN situation i livet.

Björn Rhodin
Caladrius

Björn Rhodin: "-Dom allra flesta tjejerna jag träffar i min arbetsdag är så kallade “high performers”. Jag skall inte säga att det är alla men det är bra jävla nära.”

Björn Rhodin: "-Dom allra flesta tjejerna jag träffar i min arbetsdag är så kallade “high performers”. Jag skall inte säga att det är alla men det är bra jävla nära.”


Behöver du också någon som kan hjälpa dig upp och fram i livet?
Fyll i formuläret så ringer vi upp och hjälper dig boka en gratis konsultation.

Namn *
Namn
Tid för uppringning *

 
 
 
 
Björn Rhodin