Hur skall ni lösa kriserna vi är tvungna att leva i, Sveriges politiker? Svara oss.

Det är valår och vi behöver svar på ett par riktigt jävla viktiga frågor. Riktiga svar på riktiga frågor.

Jag har av personliga skäl varit fram och tillbaka till en specialistavdelning på ett av dom stora sjukhusen i Göteborg under ett par veckor. Idag var det dags igen och jag såg återigen hur min fantastiska sköterska var uppe i ett sånt där arbetstempo man kanske ser på erfaren personal i en bar eller i ett restaurangkök. Inte på en avdelning för specialiserad vård. Och klockan är bara 09:30.
Så jag frågar min sköterska som är lite äldre hur det är. Hur hon mår på riktigt.
”-Vet du, Björn. För lite personal, för lite platser på huset och en ledning som litar på personalens medmänsklighet och övertid. Det är precis som vanligt. Så det är allt en jävla tur att det är semester snart.”

Detta är något jag har fått höra under många års tid.
Jag har haft förmånen att fått träna en stor mängd undersköterskor och sköterskor med olika specialiseringar under åren men även ett bra gäng läkare. Jag har insiderinformation ifrån gott och väl tio olika vårdinriktningar och i stort sett allihop säger samma sak med ett fåtal undantag.
Och det kan jag säga nu direkt; det är ingen slump att kvinnlig sjukvårdspersonal är och har varit överrepresenterad i sjukskrivningar för psykisk ohälsa och stressrelaterade sjukdomstillstånd i många år. (https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2017/oktober/varannan-sjukskrivning-beror-pa-psykisk-ohalsa/ )
Men vad skall beslutsfattarna göra åt det? Det är ju snarare så att det skenande tåget har ökat farten snarare än att sänka den.
Detta måste vi få svar på.

Att hjältarna inom sjukvården är så svårt nedjobbade drabbar naturligtvis patienterna eftersom det är där ”produkten Vård” landar. Att det inte sker fler haverier i dag beror på en i många fall omänsklig frekvent överprestation ifrån människor med mycket stor empati. Människors empati som politiker och höga beslutsfattare verkar dra nytta utav för att frisera siffror och klippa hörn.
Jag förstår absolut hur utbildningarna till undersköterska och sköterska har svårt att rekrytera. Vem i sitt rätta sinne skulle utbilda sig till ett yrke som skickar ut det ena katastroflarmet efter det andra? Detta är naturligtvis också ett monumentalt problem.
Vad skall beslutsfattarna göra åt arbetssituationen inom svenska sjukvården? Generellt?

Eftersom sjukvården genererar sjukskrivningar hos sin personal på många ställen och vi både fått larmrapporter av våra läkarvänner och många av våra klienter vill vi även ha svar på vad som skall göras åt det djupa och mångbottnade problemet inom myndigheten Försäkringskassan och sjukvårdsförsäkringen. För detta måste lösas.

Så jag ställer frågan direkt till politikerna som skall försöka övertyga mig om att rösta på dem den 9:e september.
Och när jag ställer raka frågor förväntar jag mig jävligt raka svar tillbaka.

VAD skall ni göra åt problemen?
HUR skall lösningen gå till och för vilka pengar?
NÄR i tiden kan vi väljare förvänta oss resultat vi faktiskt upplever?

Björn Rhodin
Caladrius

Björn Rhodin: "-Så jag ställer frågan direkt till politikerna som skall försöka övertyga mig om att rösta på dem den 9e september. Och när jag ställer raka frågor förväntar jag mig jävligt raka svar tillbaka."  Bild: @photosbygederberg

Björn Rhodin: "-Så jag ställer frågan direkt till politikerna som skall försöka övertyga mig om att rösta på dem den 9e september.
Och när jag ställer raka frågor förväntar jag mig jävligt raka svar tillbaka."

Bild: @photosbygederberg


 
 
 
 
Björn Rhodin