#sistasetet

 

#sistasetet – träningsbranschens #metoo

Så kom den äntligen. Plattformen med stöd för de utnyttjade och utsatta i träningsbranschen. Den som verkligen behövs.

Administratörerna i gruppen skriver såhär:
Träningsvärlden är inget undantag.

Under hashtagen #sistasetet vill vi, inspirerade av #metoo och #timeout, samla kvinnor inom träning- och gymvärlden. Vi vill skapa en trygg plats där du anonymt kan dela din berättelse och samtidigt ta del av andras.

Bjud in dem du bryr dig om och de som vill vara med att stötta oss, oavsett om de har en egen berättelse att dela. Vi måste våga prata om det, träningsvärlden är inget undantag för trakasserier. Vill du få din röst hörd maila sistasetet.metoo@gmail.com så delar vi din berättelse anonymt.

Jag har funderat på varför det har varit så tyst. Varför det inte har kommit tidigare. Min egen personliga hypotes är att det förutom skammen av kränkningen som är självklar, kanske finns en sjuk acceptans. Eftersom branschen i mångt och mycket är fokuserad på estetiskt utryck, träningsinspiration i tunna och tighta kläder är det möjligt att män tror det är ok med kränkningen och kvinnor tror de måste finna sig i kränkningen.

Killar, jag skiter fullständigt i orsak, jargong, samhällsklimat, uppfostran, invanda beteende och allt vad det nu skylls på. Vad fan är det mer er? Är ni fullständigt dumma i huvudet? Vad är det för fel? HUR kan ni ha fått för er att detta är rätt och riktigt och ok? Hur har det gått till?

Kan ni inte bara vara vänliga, artiga, trevliga och använda en normalgradig intelligens i bemötandet med en annan människa?
Får ni inte detta att funka är ni välkomna att höra av er så skall ni få numret till en grym psykolog. Det är där ert fokus skall ligga i sådant fall.

#sistasetet

Björn Rhodin

Pappa, pojkvän, tränare och svinförbannad

25587226_10159707911145134_650601737691638110_o.jpg
 
 
 
 
Björn Rhodin