Podden om Ont - Avsnitt 15 - Mental återhämtning mot utmattning

Podden om Ont - Avsnitt 15 - Mental återhämtning mot utmattning

Mental återhämtning vid utmattning – En fortsättning på avsnittet om Utmattning och stressrelaterade besvär vid smärta.

Vad är mental återhämtning? Varför kan vi människor förstå att kroppen måste få vila efter ett hårt träningspass eller en heldag i trädgården men inte att hjärnan måste få vila efter 8 timmar framför datorn på jobbet och sen hem till heltidsjobb nummer två?

Programledare Björn Rhodin delar med sig av sina erfarenheter av att jobba med utmattningsyndrom med fokus på återhämtning, att bromsa dåliga spiralen och ger samtidigt sina bästa råd runt hur det går att se återhämtningen på ett lite annorlunda sätt.
Fysioterapeut Anders Johansson och Producent-Måns är med som vanligt i detta personliga avsnitt där vi också delar med oss av hur vi återhämtar oss.
Måns ritar. Anders spelar brädspel. Björn spelar gitarr och sjunger, vilket ni också kommer få höra i avsnittet.       

Visan Björn Rhodin spelar heter "Du gamle maskinist" från skivan Gamla och nya sjömanssånger (1991) av Musikgruppen KAL och uppförs med tillstånd direkt från upphovsmakaren.          

För kontakt med Caladrius - www.caladrius.se 
För kontakt med podcasten maila poddenomont@caladrius.se 


Bilder från
inspelningen


Artiklar om
ämnet

För dig som vill läsa mer om mental återhämtning, stresskontroll och liknande kan du läsa några av Björn Rhodins tidigare artiklar på ämnet här:

Såhär ser du om din stress är farlig: https://caladrius.se/rehab-1/2018/09/14/livsfarligstress?rq=Stress

Det går inte att skynda sig att stressa ner: https://caladrius.se/rehab-1/2018/08?rq=Stress

Stresskontroll: https://caladrius.se/rehab-1/2018/01/stresskontroll


Filmer om
ämnet

Första delen i vår serie om stress. Idag ska vi ta och titta lite på det där med hur vi ska ha tid med återhämtning. Det är ju ofta det sista vi tillåter oss när livet bara snurrar på. Hur vore det om vi planerar in återhämtning och styr upp vår vardag.

Vill du veta hur Caladrius kan hjälpa dig med din livssituation och vill bli kontaktad personligen för mer information - Fyll i formuläret nedan så ringer vi upp.

Namn *
Namn
Jag vill bli kontaktad på *
Björn Rhodin